Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Welke rolsteiger kiezen?

  Professionele Alumexx & ASC steigers

  Hoe kies ik de beste semi of professionele rolsteiger?

  Onze professionele rolsteigers van Alumexx & ASC zijn geschikt voor iedere klusser of professional die op hoogte moet werken. Alle producten zijn geschikt voor werkzaamheden zoals schilderwerk, kluswerk, maar ook voor bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen. Kwaliteit en veiligheid tegen een betaalbare prijs, daar staan al onze Alumexx & ASC klimstellages voor. In het overzicht hieronder geven wij per type rolsteiger aan wat de voordelen en eventuele nadelen zijn. Alle Aluflex producten zijn gecertificeerd volgens de geldende wet en regelgeving. Daarnaast hebben de Alumexx & ASC steigers een universele maatvoering en zijn uitwisselbaar met andere gerenommeerde steigermerken zoals Altrex en Euroscaffold. Wilt u graag een steiger kopen, of bent u oriënterend?  Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice, dit kan zowel per mail als telefonisch.

  Uitleg werkhoogte, platformlengte etc.

  In de zoektocht naar de meest passende steigers komt u verschillende termen tegen, hieronder beschrijven we deze benamingen:

  • Werkhoogte en platformhoogte: Simpel gezegd, platformhoogte + 2 meter = werkhoogte;
  • Breedte van het platform: 75cm bij kleine ruimtes, 90cm en 135cm voor meer werkoppervlakte.
  • Platformlengte: er is keuze uit diverse lengtes: 190cm, 250cm en 305cm;
  • Keuze voor een platform: u kunt in alle configuraties kiezen tussen een houten platform of carbon uitvoering (lichtgewicht)
  • Voorloopleuning, traditionele schoren: De rolsteiger voldoet dan aan de wetgeving (voor zakelijke markt)

  ASC Pen

  Met de standaard ASC Pen bouwt u op een gemakkelijke en veilige manier uw steiger hoger. Het volgende frame schuift u gemakkelijk over de ASC pen en vergrendeld deze met een borgclip. Het volgende frame is hierna goed geborgd en kan niet meer loskomen.

  HT Pen

  De FC rolsteiger met conische doorbouwpen is een kwalitatief hoogwaardig rolsteiger bedoeld voor de professional die top eisen stelt op het gebied van veiligheid. Door de conische doorbouwpen zijn FC rolsteigers nog sneller, veiliger en makkelijker op te bouwen en af te breken. De borgpennen blijven in de frames zitten, deze hoeft u niet te verwijderen bij het afbreken. Bijkomend groot voordeel is dat frames NOOIT klemmen.

  De opbouwframes hebben een unieke verbindingspen (de EURO Pen). Door deze zelfborgende verbindingspen kan de steiger maar op één manier worden opgebouwd. Dat betekent: optimale veiligheid en in zeer korte tijd te (de)monteren. Alle verbindingen zijn handmatig (TIG) gelast.

  Rolsteiger compleet

  Goedkopere rolsteiger, iets bewerkelijker om om te bouwen

  Een standaard steiger die is iets goedkoper is dan de FC en Euro-uitvoering. Echter heeft dit geen enkele invloed op de kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid van het product. Ook dit type is in Nederland gefabriceerd en bestaat uit hoogwaardig aluminium. Het grootste verschil met de FC en Euro is de verbindingspen van de frames. Deze bestaat in deze uitvoering uit een rechte opbouwpen, waarbij je vervolgens borgclips moet gebruiken. De pennen zijn vastgezet met popnagels, mocht een frame vallen dan is deze niet direct verbogen. De rolsteiger compleet is te verkrijgen in zowel een bredere (1.35 meter) als een smallere (0.75 meter) uitvoering. Tevens kan u kiezen uit een platformlengte van 1.85, 2.45, of 3.05 meter.

  Voordelen rolsteiger compleet

  •   Anti-slip profiel op de horizontale sporten van de frames
  •   Prijs is iets lager dan de Euro-variant
  •   Frames zijn voorzien van een rechte opbouwpen, die niet snel kapot gaat

  Nadelen rolsteiger compleet

  •   De opbouw is iets minder snel dan de FC en Euro-steiger

   

  Veiligheidseisen en opbouwregels

  Vanwege het aantal ongelukken die gebeuren op rolsteigers heeft men besloten om de opbouwregels aan te scherpen per 1 januari 2018. Deze scherpere regels houden in dat je een platform pas mag betreden, nadat er frames rondom zijn bevestigd.

  Hierdoor ga je in een soort van ‘kooi’ omhoog en wordt de kans op naar beneden vallen verkleind. Deze regels gelden overigens niet voor particuliere gebruikers. Om te voldoen aan deze nieuwe regelgeving zijn er door Alumexx en ASC zogenaamde voorloopleuningen gemaakt. Komen hierdoor de oude traditionele in zijn geheel te vervallen? Hier kunnen wij volmondig nee op antwoorden, je kunt ze bijvoorbeeld ook combineren met de voorloopleuningen. De nieuwe manier van werken kost qua geld misschien iets meer, maar kan je ook makkelijk terugverdienen qua tijd (op –en afbouw gaat namelijk sneller). Daarnaast… veiligheid gaat boven alles!

  Rolsteiger met enkele voorloopleuning

  Onze aluminium rolsteigers met de enkele voorloopleuning voldoen aan de nieuwe regels. Voorwaarde voor de opbouw is dat de steiger maximaal 15 centimeter van de gevel afstaat. Wanneer dit het geval is, dan ben je maar een kant verplicht de voorloopleuningen te plaatsen. Aan de andere kant heb je immers de muur en kan je de traditionele schoren bevestigen. De andere onderdelen van onze Alumexx en ASC steiger producten zijn gewoon te combineren met deze leuningen. Ook in deze configuratie kan gekozen worden uit een brede, of smalle variant. 

  Voordelen rolsteiger enkele voorloopleuning

  •   Voldoet aan de nieuwe opbouwregels
  •   Opbouw is makkelijker en sneller
  •   Veilig opbouwen

  Nadelen rolsteiger enkele voorloopleuning

  •   In deze configuratie is de steiger alleen aan de gevel (15 cm) op te bouwen
  •   Vrijstaande opbouw is dus niet mogelijk
  •   Voorloopleuningen zijn iets duurder dan traditionele schoren

  Rolsteiger dubbele voorloopleuning

  Wanneer u kiest voor deze uitvoering hoeft u zich niet meer druk te maken of de aluminium steiger vrijstaand of aan de gevel is opgebouwd. Aan beide kanten plaatst u namelijk de voorloopleuningen, vandaar ook de naam ‘dubbele voorloopleuning’. Zowel u als uw personeel kunt hierdoor gemakkelijk en veilig opbouwen. Bij de samenstelling van de dubbele voorloopleuning kunt u kiezen uit de brede of de smalle rolsteigers.

  Voordelen rolsteiger met dubbele voorloopleuning

  •   Voldoet aan de nieuwe opbouwregels
  •   Snelle opbouw
  •   Zowel vrijstaand als aan de gevel te gebruiken

  Nadelen rolsteiger met dubbele voorloopleuning

  •   Hogere aanschafprijs dan met enkele voorloopleuning
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »